5 דברים שחשוב לבדוק לפני שקונים גריל גז

גריל גז הוא פיתרון אידיאלי עבור כל מי שאוהב לבלות מחוץ לבית. אפשר להשתמש בגריל על מנת לצלות בשר, לטגן ירקות או אפילו לבשל. הוא אינו דורש התעסקות מיותרת ופעיל בכל מזג אוויר. אין צורך בהיערכות מיוחדת לקראת השימוש בגריל, ולכן הוא פופולארי גם בקרב לקוחות במגזר העסקי.

גריל גז

גריל גז

מה משפיע על איכות הגריל?

יש מספר דברים שחשוב לבדוק לפני שקונים גריל גז:

1. מספר המבערים – המבערים יקבעו את האפקטיביות של הגריל. ככל שהגריל מצויד במספר מבערים גדול יותר, כך ההספק יהיה מהיר. מצד שני, לא כל לקוח זקוק לגריל מפלצתי אשר יכול לשרת משפחות שלמות. לעיתים עדיף להשקיע בגריל קומפקטי ונוח, ולהשתמש במספר מבערים מצומצם.

2. עוצמת המבערים – חשוב מאוד לבדוק את עוצמת המבערים של גריל גז. ניתן לעשות זאת במספר דרכים. האפשרות הראשונה היא להתרשם מהמפרט הטכני של המוצר. כל חנות המציעה גריל למכירה תשמח להציג בפניכם את המפרט הטכני, הכולל פירוט מלא על מספר המבערים והעוצמה שלהם. במידה ואין בידיכם את הידע הדרוש לקבלת החלטה מושכלת, התייעצו עם נציגי החברה ואל תתביישו לשאול שאלות.
האפשרות השנייה לבחון את עוצמת המבערים היא לבקש הדגמה. כאן יש צורך ביציאה מחוץ לחנות או בשימוש בגרילים המיועדים להדגמה בלבד. בשלב הראשון עדיף להתרחק מהגריל עד שלומדים כיצד להשתמש בו, כאשר לאחר מכן ניתן להתקרב ולצפות בעוצמה מקרוב. במידה ויש לכם ניסיון בצליית בשר, בדקו האם העוצמה מספיקה, ותוכל לשרת אתכם לאורך זמן.

3. משטח הצלייה – פיזור החום על משטח הצלייה חייב להיות מדויק. חשוב מאוד לבדוק זאת מראש, ולא להמתין לאירוע חברה על מנת לגלות שהצדדים, החלק העליון או החלק התחתון של הגריל לא מתחממים. מלבד עוגמת הנפש המלווה מצב מן הסוג הזה, מדובר על משטח לא איכותי ולפעמים אפילו מסוכן. אל תתפשרו על משטח צלייה אשר אינו מייצר פיזור של חום, והעדיפו להשקיע עוד כמה שקלים במשטח מקצועי.

4. חומרי גלם – גריל גז אמור להיות בנוי מחומרי גלם שעומדים בחום גבוה במיוחד. זו תקנה אלמנטרית המלווה את כללי הבטיחות של ייצור גרילים, אולם חברות אשר פועלות ללא רישיון אינן מקפידות עליה. הכנת בשר על גריל נעשית בצורה ישירה, והשומן מטפטף על המבערים. מנגל עם מבערים באיכות ירודה יחליד במהירות, יפגע ביכולות הצלייה שלכם וייהרס בתוך זמן קצר.

5. אביזרי עזר – אי אפשר להשוות בין ההנאה המלווה צליית בשר על גריל גז לבין שימוש בגריל רגיל. מי שמעוניין לשדרג את החוויה צריך לבדוק אפשרות לרכישת אביזרי עזר וציוד נלווה. בין היתר כדאי להזכיר את הכיסוי לגריל, מסחטות המיץ, רשת היציקה וכמובן סיר הפויקה המסורתי.

לסיכום, גם אתם יכולים לשדרג את איכות החיים עם גריל הפועל על גז איכותי ובטוח. על מנת לעשות זאת עליכם לבחור את הגריל הנכון לפי מספר המבערים ועוצמתם, משטח הצלייה, חומרי הגלם ואביזרי העזר.

המאמר נכתב באדיבות ש.ד.ר גרילים ופתרונות גז

תגיות:

אודות שופס בלוג